Smells Like Nirvana '30 jaar Kurt Cobain' in MEZZ

Mezz Breda

Een trip down memory lane! Read more

In 2024 is het 30 jaar geleden dat de toen 27-jarige Kurt Cobain om het leven kwam. Om deze tragische mijlpijl te herdenken en de legacy van deze legendarische zanger te vieren, gaat Smells Like Nirvana op tour langs de Nederlandse en Belgische podia met hun '30 jaar Kurt Cobain' show.

Een ’trip down memory lane’ naar 18 november 1993 in New York, waar de populaire grungeband Nirvana een akoestisch optreden geeft voor het televisieprogramma MTV Unplugged. Niemand verwachtte dat Kurt Cobain, de leadzanger van de groep, minder dan een half jaar later zou overlijden en dat het gelijknamige album de eerste uitgebrachte plaat zou zijn na het stoppen van de band. Het was deze concertreeks die Nirvana de onsterfelijke status gaf. De unieke mix tussen de duistere rauwheid en de akoestische diepgang gaf het concert een beleving die maar moeilijk te evenaren is.

Maar Smells Like Nirvana doet het. Verwacht meer dan alleen muziek, maar een meeslepend verhaal. Een rauw, tragisch verhaal over een jong bandje uit Aberdeen, Amerika dat uitgroeit tot het icoon dat het nu is. Over de razendsnelle opkomst, de legendarische optredens, tot aan het verschrikkelijk einde. Sluit je ogen en laat je meenemen terug in de tijd naar deze muzikale passie.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda