5x Vega eten in Breda

Je hoeft in Breda niet te verhongeren als je goed en lekker wilt eten. Maar waar scoor je nou een lekker vegahapje? In Breda kun je prima terecht als het gaat om gezellige plekjes met heerlijke vegetarische gerechten op het menu. Wij hebben vijf restaurant voor je op een rijtje gezet waar jij vegetarisch kunt eten. 

Veganlicous

Begin april opende Veganlicious haar deuren in de Foodhall van Breda. Eigenaressen Sharmila en Shayrana hebben vanuit hun oma en moeder geleerd hoe je een heerlijke vleesvervanger kunt maken, namelijk seitan. Seitan bestaat voor 100% uit tarwe eiwit dat gemaakt wordt vanuit tarwe deeg, je krijgt dan een soort elastische bal en dat is Seitan. Ze gebruiken het voor het maken van saté voor in de curry, de kerrie, de nasi en ga zo maar door. Benieuwd naar de gerechten van Veganlicous bekijk dan ook onze foodblog en hoe wij het ervaren hebben!

Prooef

Prooef is een ontbijt en lunch zaak op het altijd bruisende Stek aan de Veilingkade. Naast dat je er overheerlijk kunt ontbijten en lunchen bevindt zich er ook een atelier en kun je er ook nog eens hele toffe items shoppen. Twee vliegen in één klap! Ze maken hier de lekkerste home made soepen, sapjes en nog veel meer. Deze twee vriendinnen hebben als droom het samenbrengen van goed & lekker eten en creativiteit. Dat moet hier wel goed komen.

sunshine lunch & lounge 

Lunchroom Sunshine is geboren uit de passie voor reizen, lekker eten en een leven vol kleur en avontuur. Ieder bezoek aan deze lunchroom voelt aan als een mini-vakantie. Hier houden ze van wereldse smaken en eetgewoontes die terugkomen in leuke en verrassende gerechtjes en drankjes. Zo kun je hier onder andere een vegan broodje pulled pork bestellen, Koreaanse japchae noodles en een Franse tosti. Krijg jij hier ook al een beetje trek van?

in kannen & Kruiken

In Kannen & Kruiken is gevestigd in de Veemarktstraat in Breda. Achter de zaak kun je in de ruime stadstuin genieten van het zonnetje op een rustige plek. De kaart is ontzettend uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Zo hebben ze dus ook heerlijke vegetarische opties zoals falafel, sapjes en nog heel veel andere lekkere gerechten. Je komt hier niks te kort!

ÇIĞKÖFTEPOINT

Binnenkort opent er aan de Boschstraat een nieuwe zaak. Çiğköftepoint. Het is een restaurant dat duidelijk het verschil maakt in de omgeving. Çiğköfte bestaat al eeuwen en wordt aangeboden in verschillende landen. Normaal gesproken wordt dit gemaakt van gemalen vlees, maar niet bij Çiğköftepoint. Vegan Çiğköfte wordt gemaakt van bulgur, een Turkse tarwekorrel. Dit wordt gemixed met tomatenpuree, knoflook, Turkse kruiden en water. Een uniek recept! Çiğköftepoint is ontstaan wegens passie voor het vak. De rijke geschiedenis is met de moderne tijd in een samenwerking gegaan met als uitkomst een uniek concept! Stay tuned voor de opening van Çiğköftepoint.