Breda steunt lokale winkeliers: Grote Markt wordt Grotere Markt

Om lokale winkeliers te helpen met de verkoop van hun producten, is de Grote Markt in Breda vrijdag 15 januari omgedoopt tot Grotere Markt. Tussen de bekende marktkoopmannen staan vijftien Bredase ondernemers te popelen om hun inboedel (uit) te verkopen. De Grotere Markt is een initiatief van Breda Maakt Mij Blij in samenwerking met Ondernemersfonds Breda. 


In alle vroegte hebben Thibaud van der Steen en Jacco Grinwis van Breda Maakt Mij Blij vanmorgen de straatnaambordjes van Grote Markt vervangen door Grotere Markt. Een ludieke actie om lokale winkeliers een steuntje in de rug te bieden. Zo kon je hier 15 januari  onder andere de sneakers van Simply Paul pop-up store en de gelegenheidskleding van Jean Bergé shoppen. 

Boaz Adank 
Wethouder Boaz Adank was ook aanwezig om de eerste winkel op de Grotere Markt symbolisch te openen. Hij juicht het initiatief dan ook enorm toe: “De Grotere Markt is een mooi voorbeeld van denken in kansen in plaats van in beperkingen.”

Kom ook langs 
Het ziet ernaar uit dat de winkels vanaf zaterdag 15 januari weer open gaan, maar als het aan Thibaud ligt betekent dat niet het einde van de Grotere Markt: “Winkelen op afspraak is ook niet alles, dus als deze actie succesvol blijkt, gaan we hopelijk nog even door!”

Deelnemende winkels: Pinocchio Mikki Schoenen, Health Advies Breda, Nancy Mode, Simply Paul, Appel & Ei, Naron, Be-you-tiful, Silver & Gray, Steppin' Out, La Cuisine, Dot en Julot, Jean Bergé, Van Bommel Schoenen en New Day Bags.