Centrum Breda wordt grootste picknick spot van Nederland

Gezellig met je kleedje en koelbox in hartje centrum Breda picknicken? Dit weekend wordt het werkelijkheid! Het centrum van Breda wordt zaterdag 27 februari omgedoopt tot het grootste park van Nederland. Deze ludieke protestactie wordt gedragen door ruim 60 ondernemers uit het centrum van Breda, het Ginneken en de Haagsemarkt. 

De actie is een reactie op de overvolle parken, waar veelal niet voldoende afstand wordt gehouden. Voor de horeca is de maat nu echt vol. "Parken vol = terras open" luidt de slogan. Als honderden mensen in het park mogen picknicken (vaak niet op anderhalve meter afstand) dan mag je ook op veilige afstand op het terras gaan zitten. Vorig jaar heeft de horeca al bewezen dat dit op een verantwoorde manier kan. Sterker nog, het is in deze gecontroleerde omgeving zelfs veel veiliger. 

horeca is de oplossing, niet het probleem

Omdat picknicken in de open lucht wordt gedoogd mogen mensen dus ook op een plein gaan zitten om te picknicken, alles uiteraard op veilige afstand. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij de grootste picknick van Nederland. Pak je koelbox in, neem je kleedje mee en neem gezellig plek op een van de pleinen in het centrum van Breda. Uiteraard kun je via de verschillende loketfuncties ook eten of drinken afhalen. 

KLEEDJE mee, KOELBOX vol EN OP NAAR de stad!