FOODBLOG: TOEGANKELIJK EN CULINAIR BIJ RESTAURANT WOLFSLAAR

We stappen binnen in de wereld van Restaurant Wolfslaar, waar gastronomie en passie samenkomen voor een onvergetelijke lunchervaring. Wij laten ons verwelkomen door het groene landschap en het warme onthaal van Rick, de sommelier, die met een brede glimlach ons aperitief op het terras aanbeveelt. Omringd door de serene rust van de tuin en het vrolijke gezang van vogels proosten wij met sprankelende bubbels op een fijne middag.


Het team, gekleed in casual kleding en sneakers, zorgt voor een relaxte sfeer waarin je jezelf kunt zijn. De sfeer in het restaurant, wat volledig is gerestyled begin 2023, draagt daar zeker aan bij. De gerechten die we gaan proeven komen uit de keuken Chef-kok Maarten. Hij zwaait er al ruim 24 de scepter en heeft sinds 2005 een Michelinster. 


Het aperitief gerechtje; een smaaksensatie van aardappel, oester en oude Rotterdamse kaas, is slechts een voorproefje van de smaakvolle reis die ons te wachten staat.


Rick stelt voor om het 5-gangen Signature Menu te proeven, waarbij hij met elke gang een verhaal vertelt over de bijpassende gekozen wijnen. Overigens is het ook mogelijk om uit de zeer uitgebreide wijnkaart een bijzondere fles te kiezen. De collectie wijn is een project waar ze nu al zo'n twee jaar met veel energie aan werken om deze uiteindelijk te mogen meten met de meest legendarische van het land. De amuse; een kunstwerkje van Iberico varken op Aziatische wijze, prikkelt onze zintuigen, terwijl we genieten van vers brood met smeerbare rauwmelkse boter uit Udenhout en Extra Vierge olijfolie uit Lazio (Italië) die zij zelf naar Nederland halen.

De eerste gang, de Langoustine ingerold met Kataifi deeg en Balfegó tonijn, vertelt een verhaal van duurzaamheid en eerlijke producten die Wolfslaar gebruikt. Ik krijg een Sauvignon Blanc van Weingut Tement uit Oostenrijk uitgeschonken en mijn moeder een Vermentino di Sardegna van Antonella Corda. De verfijning op het bord in combinatie met de wijn laat dat gevoel uitgesproken terugkomen in de mond.

De tweede gang is een kleurrijk gerecht met rode biet, sjalotmousse en een saus van miso en sjalot. De kruiden komen rechtstreeks uit de Wolfslaar Moestuin. Dit gerecht wordt begeleid door een Wilde Rosé van Wijngaard Dassemus uit Chaam.


De derde gang neemt ons mee naar de Noordzee met een mix van schaaldieren, zeevruchten en een bijzondere zeekraal genaamd zeebanaan. Mijn moeder krijgt de Alma Negra Blanco uit Argentinië geschonken. Ikzelf krijg de Malterdinger Alte Reben van Bernard Huber geserveerd. Ook deze combinatie laat ons wederom in stilte genieten.


Het hoofdgerecht, lam in drie verschillende variaties gepresenteerd, overtreft alle verwachtingen. Vooral in combinatie met de rode wijn Pepe Mendoza uit Alicante. Het samenspel tussen het eten en de wijn is een mooie balans wat ze erg goed beheersen bij Wolfslaar.

Voor de afsluiting hebben we de keuze tussen een hartige kaasselectie en een zoete verleiding, beide een perfect einde van een onvergetelijke culinaire reis. De kaas wordt ondersteund door een gerijpte Madeira.

Ikzelf besluit om voor de zoete afsluiter te gaan. Begeleid met een Oostenrijkse wijn word ik verrast met een bereiding aan tafel. Dit gebeurt normaal niet, maar ze maken voor nu een uitzondering. Tijdens het opbouwen van het gerecht vertelt de jonge kok enthousiast over het inmaken en bereiden van tulpenboomsiroop. Op het landgoed staan prachtige magnolia bomen die daarvoor worden gebruikt en nu dus zijn verwerkt in mijn nagerecht.


Ricks laatste briljante idee brengt ons terug naar het terras, waar we genieten van een kopje koffie en heerlijke friandises. Met een bonbon van rauwe cacao, een tartellette met wit gebrand schuim en een witte chocolade truffel met citroenblad sluiten we de middag in stijl af. 

Restaurant Wolfslaar, een laagdrempelig restaurant met een gepassioneerd jong team, nodigt uit tot gastronomisch genieten. Chef-Kok Maarten kookt eerlijk, seizoensgebonden en smaakvol, waardoor elk bezoek een feest wordt. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte, Restaurant Wolfslaar is de perfecte bestemming voor een culinaire reis om niet snel te vergeten. Wil jij ook deze culinaire reis beleven, reserveer hier