Sneak preview nieuwe locatie Brouwerij Frontaal

Wat circa 7 jaar geleden begon als een kleinschalige brouwerij in een oude zeecontainer op STEK Breda is inmiddels uitgegroeid tot een enorme onderneming. De bieren van Brouwerij Frontaal zijn inmiddels verkrijgbaar bij 1.500 horecazaken, 250 slijterijen en ruim 600 supermarkten in 14 landen. De huidige brouwerij aan Liniestraat 31 is dan ook uit zijn jasje gegroeid. Geen probleem, want binnen 6 maanden haalde Frontaal 5 miljoen euro op via crowd funding. Dat geld wordt nu gebruik om de nieuwe brouwerij te bouwen aan Steenen Hoofd 56 in Breda. Eigenaar en oprichter Roel Buckens nodigde ons uit om een kijkje te nemen in de nieuwe brouwerij!

De nieuwe vestiging van Brouwerij Frontaal is 7500m2! Een enorme open loods, waarin straks alle nieuwe brouwketels, de koffiebranderij en de distilleerderij worden geïnstalleerd. De nieuwe brouwerij kan straks tot maximaal 19 miljoen liter bier brouwen. Nu zitten ze op 1 miljoen liter per jaar, voldoende ruimte om te groeien dus. 

Op onderstaande foto's is te zien hoe de nieuwe installatie eruit gaat zien. Op de rechter foto staan voorbeelden van de 18.000 liter ketels die straks in deze ruimte staan (zie foto hierboven). De eerste bieren moeten in december dit jaar al gebrouwen worden op deze locatie. 

Het nieuwe pand heeft een verdiepingsvloer, met een enorme ruimte die uitkijkt over de brouwerij. Hier hoopt Roel in de toekomst een brouwcafé te openen. Je kunt dan genieten van een biertje terwijl je live kunt meekijken hoe het wordt gebrouwen. 

Het huidige brouwcafé en de bijbehorende winkel aan de Linistraat 31 zal overigens gewoon blijven bestaan.

Als we iets verder lopen komen we uit in de nieuwe kantoorruimtes. Met glas van vloer tot plafond lijkt het wel een New York office. "Hier komt mijn plekje" zegt Roel lachend. De jonge ondernemer kan het zelf ook nog bijna niet geloven. "Van een oude zeecontainer naar een gigantisch pand van 7.500m2 oppervlakte, wie had dat gedacht!". 

Over Brouwerij Frontaal
Wij zijn een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na). Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij.


Ze brouwen het bier volgens de slogan "Beer for Thought". Hiermee doelen zeop het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past.

Brewda 2022
Zet zaterdag 10 september 2022 alvast in je agenda, dan wordt de 7de editie van Brewda georganiseerd. Brewda is een craft beer festival in Breda, georganiseerd door Brouwerij Frontaal. Zowel internationale brouwerijen als nationale brouwerijen komen biertjes tappen.

Hoe werkt het? *Koop je ticket* Scan je ticket aan de deur op 10 september. Na het scannen van je ticket, ontvang je een proefglas, 2 munten en het programmaboekje met alle informatie. Je kan ook extra munten bij kopen op het festival terrein.