Worstenbroodje van de toekomst
Het Brabantse worstenbroodje is in 2016 toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Unesco. Maar Brabant is ook één van de grootste vlees producerende regio’s van Nederland. De provincie Brabant is in 2018 uitgeroepen tot Europese regio van de Gastronomie, waarbij de stad Breda in de maand December centraal staat. In dat kader neemt de Grand Theatre Boekhandel Breda het initiatief de verkiezing van het Worstenbroodje van de Toekomst te organiseren. Brabantse professionals en amateurs worden uitgedaagd mee te denken over Brabants populairste lekkernij.
Dit najaar is de verkiezing van het Grand Theatre Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst 2018. Een jaarlijks terugkerend evenement. Het initiatief komt van Grietje Braaksma, vestigingsmanager Grand Theatre Boekhandel Breda en de verkiezing in samenwerking met Barbara Putters (Breda Promotions) en Fusina Verloop (Bureau De Wonderneming).
Via de verkiezing van Het worstenbroodje van de toekomst willen zij zowel Brabantse professionals als amateurs oproepen mee te denken over een nieuwe variant worstenbrood, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid. Verder hoopt de organisatie op zoveel mogelijk creativiteit en inzendingen die vooruitstrevend, verrassend en innovatief zijn en ook nog eens goed smaken.
de organisatie hoopt op zoveel inzendingen die verrassend en innovatief zijn en ook nog eens goed smaken!
Jong en oud, gevestigd/woonachtig in Brabant of ingeschreven bij een Brabantse (vak)school, kan meedoen aan de verkiezing Grand Theatre Breda’s Worstenbroodje van de Toekomst 2018. Deelnemers wordt gevraagd hun idee met foto, tekening of als grafisch ontwerp te presenteren, een toelichting te schrijven van maximaal 250 woorden, de ingrediëntenlijst te delen en een aantal worstenbroodjes te laten proeven.
Een jury, bestaande uit vijf Brabantse experts, kiest uit alle inzendingen op zaterdag 24 november in het Grand Theatre de vijf beste ideeën. De finalisten mogen vervolgens op zondag 9 december in de Teruggave, het voormalig belastingkantoor, aan de jury het eindresultaat presenteren en laten proeven. De prijsuitreiking, in aanwezigheid van de pers, genodigden en de finalisten, is ook toegankelijk voor geïnteresseerden.