Breda Jazz Festival piekt als nooit tevoren

Het is alweer twee weken geleden dat we konden genieten van meer dan 200 concerten verspreid over 23 podia tijdens het Breda Jazz Festival. Het prachtige weer zorgde voor afgeladen terrassen en een heerlijke sfeer in de binnenstad van Breda. Traditiegetrouw kwam het publiek naast al dat moois ook Piek Voor De Muziek tegen. Dit team, onderdeel van het festival, haalt al jaren donaties op uit het publiek. Met deze publieksdonaties krijgt het Breda Jazz Festival, naast de donaties van sponsors en alle deelnemende horeca, een mooie impuls om ook het komend jaar weer een mooi festival te organiseren.


Donaties en merchandise
Teamleiders Jork en Susanne sturen het team Piek Voor De Muziek aan. 'We lopen altijd in kleine teams tijdens het Breda Jazz Festival door de binnenstad. Het publiek kan een donatie doen via de QR code die we bij ons hebben of natuurlijk gewoon contant geld' legt Jork uit. 'Maar we verkopen ook wat merchandise. Vooral de limited edition pins zijn in trek.', vult Susanne snel aan. Ook staat het team met een bakfiets klaar om overige merchandise te verkopen, zoals t-shirts, petjes of sleutelhangers.

Poule onder de vrijwilligers
Traditiegetrouw wordt tijdens de Farewell Party, de jaarlijkse afsluiter van het festival voor de ruim 220 vrijwilligers van het Breda Jazz Festival, de opbrengst van Piek Voor De Muziek bekend gemaakt. 'Het is altijd weer spannend en we zetten zelfs een poule uit onder de vrijwilligers om de hoogte van het totaalbedrag te raden' Susanne lacht 'Hier gaan ze fanatiek op in, hoewel de winnaar vooral eeuwige roem toekomt.'

Opbrengst 2024
De beide teamleiders konden dit jaar een record bekend maken. Met een totaalopbrengst van €35.878,77 piekt het Breda Jazz Festival als nooit tevoren. Voorzitter Hanneke Griffioen: 'Ik bedank ons trouwe publiek voor hun gulle donaties. Ook zij maken het Breda Jazz Festival elk jaar weer mogelijk en dat is iets om trots op te zijn.' De 53ste editie van het Breda Jazz Festival is van 29 mei tot en met 1 juni 2025.