De Nobelaer organiseert expositie en boeken- en kunstmarkt

Geniet van alle schitterende werken en sla je slag. Nu de verhuizing naar de Parklaan aanstaande is, zijn medewerkers van De Nobelaer druk bezig om het gebouw aan de Anna van Berchemlaan op te ruimen en gereed te maken voor de sloop. In het gebouw bevinden zich nog honderden kunstwerken van de vroegere kunstuitleen. Naast al deze kunstwerken zijn er nog talloze afgeschreven boeken die liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. 

De Nobelaer organiseert een expositie op 18, 19 en 20 november. Bijzondere kunstwerken worden geëxposeerd in de Rabobank Foyer en voor een schappelijke prijs aangeboden. Tevens wordt op het Evenementenplein een boeken- en kunstmarkt georganiseerd op vrijdagavond 19 en zaterdag 20 november. Toegang tot zowel de expositie als de boeken- en kunstmarkt is gratis, een coronatoegangsbewijs is echter wel verplicht. Ga voor meer informatie naar www.denobelaer.nl 

Expositie kunstwerken
In 2014 is de kunstuitleen gestopt met het uitlenen van werken, destijds zijn de rechtmatige eigenaren van de werken benaderd met de vraag of zij hun kunstwerk terug wilden hebben. De resterende kunstwerken die niet mee verhuizen, worden nu voor een mooie prijs aangeboden. Samen met curator en galeriehouder Paul Vermeulen zijn de werken op waarde geschat. Hieruit is een selectie gemaakt van mooie uitblinkers, die worden tentoongesteld. Geïnteresseerden zijn welkom bij de previewmiddagen op woensdag 17 en donderdag 18 november van 13:00 – 17:00 uur. Tijdens deze kijkmiddagen is het nemen van opties op de werken mogelijk. De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 18 november om 19:00 uur, de expositie wordt geopend door wethouder Ger de Weert. Op vrijdag 19 november van 17:00 – 19:00 uur en zaterdag 20 november van 10:00 – 14:00 uur is de expositie gratis toegankelijk en kunnen werken gekocht worden. 

Boeken voor 1 euro, kunst vanaf 15 euro
Goed nieuws voor alle boekenliefhebbers, want naast de verkoop van alle kunstwerken wordt gelijktijdig ook een boekenmarkt georganiseerd. Alle boeken die niet meegaan naar de nieuwbouw, die zijn verouderd, waar een nieuwe druk voor komt of waar simpelweg plaats gemaakt wordt voor nieuwere titels zijn al te koop vanaf slechts €1,00. Schilderijen die niet worden geëxposeerd, zijn op de markt al te koop vanaf €15,00. 

De boeken- en kunstmarkt vindt plaats op vrijdag 19 november van 17:00 – 19:00 uur en op zaterdag 20 november van 10:00 – 14:00 uur op het Evenementenplein in De Nobelaer. Er kan enkel met pin betaald worden en men dient zelf een tas of doos mee te nemen om de gekochte boeken of kunstwerken in te vervoeren. 

Muziekfontein Goed doel
De opbrengst wordt besteed aan een goed doel. Directeur Hilda Vliegenthart: “In 2017 heeft De Nobelaer een wedstrijd uitgezet onder basisschoolkinderen in Etten-Leur. De kinderen werd gevraagd om een zogenaamde ‘eyecatcher’ te ontwerpen, een kunstwerk dat het nieuwe cultuurhuis zou markeren. Deze wedstrijd is gewonnen door Bas Geerts van basisschool ’t Carillon, die destijds in groep 6 zat. De opbrengst van de boeken-en kunstmarkt en de expositie komt ten goede aan de vervaardiging van dit kunstwerk, een muziekfontein. Deze zal een markante plek krijgen op het buitenterrein van De Nobelaer, samen met kunstwerk ‘Het Uilenbos’, een bestaand kunstwerk op de rotonde dat een nieuwe dimensie heeft gekregen door de bouw van De Nobelaer aan die rotonde.”