Beterboompje, het grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland!

Ieder jaar zetten wij in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen op straat. Frank Haagen en zijn zwager Alex de Graaf konden het niet langer aanzien en bedachten een duurzaam alternatief: BeterBoompje. De bomen met kluit gaan na de feestdagen terug de grond in om daar samen het grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland te vormen. Voor de bomen zonder kluit worden twee stekjes aangeplant. 


Vorig jaar werden er al 2.500 BeterBoompjes besteld. Dit jaar rekent het duo op minstens een verdubbeling. Frank: “Door de coronacrisis zijn veel mensen zich bewuster geworden van het klimaat en ze willen hun steentje bijdragen aan een betere wereld.” De behoefte aan een BeterBoompje is dan ook enorm. Het duo kreeg vorig jaar zelfs een telefoontje uit Den Haag. “Jesse Klaver wilde graag een BeterBoompje, maar toen hadden we nog geen pick up in Den Haag”, vertelt Alex. “Dit jaar trouwens wel, dus hopelijk weet hij ons weer te vinden!” 

2,5 miljoen kerstbomen afgedankt
“Uit cijfers van Vereniging Nederlandse Kerstbomenkwekers blijkt dat wij jaarlijks zo’n 2,5 miljoen kerstbomen weggooien in Nederland. Dat is toch vreselijk?”, aldus Frank. “Wij willen deze wegwerpbomen vervangen door échte kerstbomen die teruggeplant en hergebruikt kunnen worden.” Er zijn twee opties: een boom mét kluit en een boom zonder kluit. De kerstboom met kluit wordt na gebruik teruggeplant in de natuur. Voor ieder BeterBoompje zonder kluit worden er twee nieuwe biologische herbruikbare kerstboomstekjes aangeplant in het BeterBoompje Kerstbomenbos. De missie is duidelijk: “Wij willen het grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland creëren.” Het begin is gemaakt. De eerste bomen zijn aangeplant in het BeterBoompje Kerstbomenbos in Leusden.

Wil jij ook een BeterBoompje?
Bestel je duurzame BeterBoompje via www.beterboompje.nl en haal hem begin december op bij één van de pick up locaties in het land. Je vindt BeterBoompje in Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Rhenen en Utrecht. Nieuwe pick up locaties zijn: Den Haag, Ede, Haarlem, Rotterdam en Scheveningen. Je kan je boompje ook thuis laten bezorgen.